Chec din albusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 8145 vizualizari

 

E prima data cand fac asa ceva,ca eu pana sa bantui pe bucataras habar nu aveam ca se pot tine albusurile la congelator......si uite asa invata omu`cat traieste.....m-am inspirat de la Ina,am prins-o cand nu era in beci si am ''intrebat-o'' cum sta treaba cu albusurile in chec.....

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • stafide
  • aschiute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Albusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si  zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam bine.Din aceasta cantitate oprim cca 10 linguri,iar in restul adaugam cele 4 linguri de faina ramase si aschiutele de ciocolata.In compozitia oprita adaugam cacaoa si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si ungem cu ulei niste forme de silicon,asa am facut eu,ca aveam nevoie de cateva bucati singulare,sa pun pe farfuri la impartit.Turnam compozitia alba apoi pe cea cu cacao si cu un bat de frigaruie trasam cercuri,amestecand cele doua compozitii,aruncam niste stafide,cat cuprinde sau cate ai....in formele de silicon am pus pe fundul lor parte cu cacao si apoi cea alba.Dam formele la cuptorul preincalzit cca 40 min tava mare,cele mici se fac mai repede....

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao si nuca de cocos